dinsdag 13 december 2011

09 december 2011

Was een lange vermoeiende dag vandaag..
Om 10:45 moesten we in leiden zijn voor het intake gesprek en de rondleiding en om 16:00 in het sophia voor hayden zijn shotje ara-c en extra bloedprikken vanwege zijn lage hb in 2 dagen tijd.
Om 7uur ging de wekker dus ons eigen aangekleed,de kids aangekleed en 1st hayden bij schoonzus gebracht en daarna hailey bij mijn moeder gebracht.
Toen richting leiden we waren er binnen een uur zonder te verdwalen (handig zo een tomtom) we stapten er binnen (hoofdingang) en jemig wat is het groot het lijkt wel een winkelcentrum kreeg er nou niet bepaald een warm gevoel bij.
We melden ons bij de receptie en toen werden we opgehaald door corinne de jong we gingen naar verdieping 6 naar een spreekkamertje wat super klein was daar kregen we 2 etensbonnen voor het retaurant van 5euro en een parkeerkaartje zodat we niet hoefden te betalen,een dvd met de ervaringen van andere ouders waarvan hun kinderen een transplantatie hadden gekregen en een map waar echt alles instaat over de transplantatie en een brief die we later moesten ondertekenen over de transplantatie en of ze het overige bloed van hayden mochten bewaren voor onderzoek!
Paar minuten later kwam de dokter en hebben we daarmee een gesprek gehad over hoe het reilt&zeilt,de medicijnen,de complicaties,over wat in welke week gaat gebeuren merendeels wisten we al (lang leve google) alleen het stukje over dat hij op de ic terecht kan komen was nieuw daar waren we niet zo blij mee want ja.. ic is nooit goed maar dat is alleen als hij een medicijn moet in hoge dosis en dat mag alleen op de ic gegeven worden dus we gaan er maar vanuit dat het niet slecht is..
Daarna kregen we een uur lunchpauze we hebben even wat gegeten in het restaurant en wat hebben ze daar veel van broodjes tot snacks tot hele maaltijden heerlijk en wij mogen daar ook gewoon eten heel anders dus dan in het sophia waar alleen dokters/zusters enzo mogen eten en wij alleen een warme maaltijd mogen bestellen!
Na het eten en even een plasje gingen we weer naar verdieping 6 daar werden we weer opgehaald door een verpleegkundige die weer van alles vertelde over de afdeling en bezoektijden en ga zo maar door.
Toen werden we rondgeleid we kwamen 1st op een zaal waar de flowboxen staan er lagen 3 kinderen in een soort van tent en er stond bij 1 van de kinderen een zuster helemaal in pak en handschoenen we moesten er met een grote boog omheen lopen omdat de zuilen een stukje open stonden het was ook echt rumoerig door de wind die je hoort blazen van de ventilators.
De zuster liet ons ook even de babyflow zien een hele grote couveuse we zeiden al gelijk Nee hoor dat is nix voor hayden hij word er ongelukkig in en het lijkt dan net een opgesloten aapje.
Daarna liepen we langs de boxen met een glazen wand het was allemaal vol dus we konden nergens even binnen kijken maar wel door het raampje gluren het viel me op dat er eigenlijk alleen maar jongens lagen en op de dvd waren ook alleen maar jongens heel raar.
We zeiden al gelijk tegen de verpleegkundige dat een box ons wel het fijnst leek ook voor hayden de flowboxen op zaal is veelse te druk voor hem en zo een box is hij al gewend in het sophia en gelukkig was de verpleegkundige het ermee eens dus de zouden proberen tezorgen dat als wij komen dat hayden een box krijg!
Na de rondleiding en gesprek met de verpleegkundige kregen we een gesprek met maatschappelijk werk over ons en hailey&hayden en het werk en wat wij van hun verwachten en blablabla het wa wel ene goed gesprek en ze liet ons nog even het daktuin zien een overdekte en buiten speel walhalla ze hebben dr een ballenbak,schommels en noem maar op daar zal hailey het wel naar dr zin hebben die krijg ik daar never nooit weg haha..
Het schijnt ook dat ze een dagopvang hebben van half 9 tot 5 uur geopend gratis voor hailey dat is dus wel heel fijn ckr omdat we al dachten hoe moeten we dat gaan doen als voor hailey de bezoektijden gelden maar gelukkig is de dagopvang er!
Uiteindelijk waren we om 3uur klaar en gingen we richting spijkenisse om hayden optehalen bij schoonzusje maar natuurlijk was er weer file dus 16:00 in het sophia zijn ging niet lukken even snel gebeld en mochten gewoon komen op de afdeling en dara zouden ze het dan regelen.
Snel hayden opgehaald en richting het sophia daar aangekomen kreeg hayden een vingerprik en moesten we even wachten op de uitslag en gelukkig was die goed dus hij kreeg zn ara-c en toen mocht zijn naald eruit en toen richting mijn moeder om hailey optehalen uiteindelijk waren we half 9 thuis pff we waren gesloopt!
Maar hailey en hayden hadden het reuze naar hun zin bij de oma's & schoonzus hailey wou niet echt mee naar huis en hayden was lekker volgestouwt met eten die kleine vreetzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten