donderdag 5 januari 2012

5 januari 2012

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en het gaat alweer zwaar k^t !!
Toen hayden dinsdag thuis kwam van zijn kuur kreeg hij koorts dus hup naar het sophia naar de ehbo en bloed prikken ,bleef zijn koorts moest hij blijven ging de koorts omlaag mocht hij naar huis.
Na lang wachten kregen we tehoren dat we toch moesten blijven en dat ze kweekjes af gingen nemen we kwamen op een 1persoonskamer teliggen maar zonder sluis.
Er werd bloed afgenomen en ze zogen snot uit zijn neus om alles op kweek tezetten en de antibiotica werd ook weer gestart..Ze zeiden dat het waarschijnelijk een langere kuur zou worden omdat we anders elke keer weer terug konden komen omdat hij koort kreeg dat is normaal bij de zware kuur die hij nu krijgt.
Normaal gesproken vonden ze nooit wat in de kweekjes maar dit keer zagen ze wel wat, hij heeft het rs-virus dus hup alle zusters in pak&mondkapjes voor wij mogen van de kamer maar dan wel gelijk van de afdeling en niet blijven hangen ook zou hij verhuist worden naar een kamer met sluis maar dat ging achteraf toch niet meer door zollang we de deur maar gesloten houden omdat het besmettelijk is!
Hayden krijg nu elke dag antibiotica en zoutoplosing in zijn neus en zijn zuurstof houden ze ook in de gaten.
Hij voelt zijn eigen echt zwaar beroerd en ligt veel in zijn bedje doelloos om zich heen tekijken en slaapt ook veel soms heeft hij even een opleving en dan is hij weer lekker stout aan het doen maar dat is dan voor korte duur!
Het eten gaat nog redelijk naar binnen maar soms komt het er ook even hard weer uit en zijn haren beginnen nu echt uit tevallen dus we moeten er nu echt aan gaan geloven om uiteindelijk zijn koppie kaal tescheren :(
Ik (deborah)  en hailey mochten van de dokter in het begin niet op bezoek komen omdat wij flink aan het hoesten en snotteren zijn dus heb me ventje al 2halve dag niet gezien en dat valt me erg zwaar maar gelukkig kreeg ik vandaag tehoren dat ik wel langs mag komen dus morgen snel naar het sophia en lekker knuffelen met mijn ventje !!
Hailey moet nog even wachten tot haar broer weer thuis is om hem tekunnen zien want zij mag niet komen wat logisch is..
Nu maar hopen dat alles goed aanslaat en hij weer opknapt en uiteindelijk weer lekker mee naar huis mag,lekker in zijn eigen omgeving met papa,mama & grote zus!



RS_VIRUS
Het R(espiratoir) S(yncytiaal)-virus is verwant aan het griepvirus. Vooral baby’s en jonge kinderen kunnen er veel last van hebben. Het virus veroorzaakt een infectie in de luchtwegen, waardoor je kindje het benauwd krijgt. Bij erge benauwdheid kan het zijn dat je baby moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Het duurt gemiddeld tien dagen voordat hij weer beter is.


Symptomen
Het RS-virus lijkt erg op een verkoudheid. Je baby heeft een verstopte neus en slijm in zijn longetjes. Hierdoor krijgt hij problemen met ademhalen. Hij kan piepgeluidjes gaan maken bij het ademen of hijgerig naar lucht happen. Verder kan je baby last hebben van hoestbuien, waarbij hij slijm opgeeft. Bij sommige kinderen zijn de hoestbuien zo heftig, dat ze ervan moeten braken.


In de ernstige gevallen heeft je baby daarnaast een grauwe kleur in zijn gezichtje en drinkt hij slecht. Dit laatste kan er samen met het braken voor zorgen dat je baby uitdroogt. In tegenstelling tot peuters en kleuters hebben jonge baby’s met het virus meestal geen koorts. Toch kan je kindje behoorlijk ziek worden van het virus.



 

1 opmerking:

  1. Heel veel beterschap! Wel eens dikke pech dat tie nu net weer zo'n rotvirus moet oplopen! Nou, dan wel geen goed begin van het jaar, als het dan maar wel alleen maar beter wordt in de rest van het jaar!
    Groetjes Manon

    BeantwoordenVerwijderen