dinsdag 10 januari 2012

6 t/m 10 januari 2012

 Ik mocht eindelijk naar het ziekenhuis om mijn ventje weer te zien na 2halve dag missen..Owh wat was ik blij om hem tezien,maar wat zag hij er slecht uit hij voelde zijn eigen echt zwaar beroerd..Ze hebben nu 3 virussen gevonden het rs-virus,het coronavirus (broertje van het rs-virus) en het humaan meta-pneumovirus (virus van een volwassene) het zijn allemaal verkoudsheids virussen voor een gezond kind is dat nog wel te doen maar voor hayden valt het allemaal erg zwaar ckr omdat hij ook een hele lage weerstand heeft en nu dan ook neutropeen is!
De zaalarts kwam aan het einde van de middag nog even langs en zei dat hayden het eigenlijk heel goed doet ondanks de 3 virussen ..Hij heeft geen zuurstof nodig en ze hoeven ook geen slijm uit tezuigen dus de antibiotica moet nu zijn werk gaan doen.
Ze liep de deur uit en een half uur later heeft hij 6x achter mekaar gekotst we verschoonden hem en gelijk kwam er weer een golf uit en je zou denken het is slijm of melk die hij via de sonde binnen krijgt maar nee hoor het was knalgeel de zuster zei dat het waarschijnelijk gal was wat bovenop de voeding lag.
Ze ging wel aan de dokter vragen of ze hem kytril mocht geven voor de misselijkheid baadt het niet schaadt het niet zei ze en ze vond het ook zo zielig voor hayden dat hij zo moest spugen!
Tegen de avond kreeg hij ook super hoge koorts 40.9 dat was wel even schrikken zo hoog dus gelijk al zijn kleren uit gedaan zodat hij de warmte kwijt kon en een zetpil hij lag terillen als een gek zo zielig om tezien maar gelukkig daalde de koorts en gaven ze hem gelijk de bloedtransfussie die hij zou krijgen.
Normaal gesproken zouden ze ermee wachten omdat zijn hb niet extreem laag was maar ze wouden hem dit x niet tot 4,7 laten komen dus ze gaven hem al gelijk een transfussie..
Even later kreeg hij tog weer 40.8 koorts dus gelijk de transfussie stop gezet en weer een zetpil erin het arme ventje was helemaal op.
Hij heeft deze dagen ontzettend veel geslapen hij had voor een half uurtje een opleving en dan was hij weer helemaal op en viel als een blok in slaap..
En als hij wakker was dan lag hij in bed een beetje om zich heen testaren en soms was hij aan het huilen omdat hij gewoon niet meer wist wat hij met zichzelf aan moest..Het huilen is dan ook heel zacht omdat hij al een week zijn stem kwijt is dus het kost ook nog extra moeite voor hem om geluid te kunnen maken!
Ze hebben deze dagen ook weer een schimmel (candida) gevonden in zijn mond dus ze gaan de 11de of 12de een longfoto maken om tekijken of er geen schimmels ofiets op zijn longen zitten en ook kijken waarom zijn stem al zolang weg is..
Dr zwaan kwam ook nog binnen gewaait en vertelde dat zijn waardes omhoog aan het kruipen waren dus dat hij snel van zijn koorts af zal zijn maar dat is al 3 dagen geleden en zijn koorts komt en gaat nog steeds dus ze staan ook een beetje voor een raadsel waarom die koorts maar blijf komen!
De beenmergpunctie gaat nu de 11de gebeuren ze hebben nog wel flink zitten discuseren omdat zijn witte bloedlichaampjes nogal laag zijn maar omdat we ook met het hele leiden gebeuren zitten (waarschijnelijk volgende week) willen ze er toch haast bij maken omdat er dan ook nog van alles geregelt moet worden!
Maarja ..wat als de koorts blijft?! gaan we dan toch naar leiden volgende week of niet dat is de grote vraag waar we hopelijk woensdagavond of donderdag antwoord op krijgen en ook of zijn mrd laag genoeg is..
Het word een spannende week ben daarom ook al helemaal in de stress en helemaal omdat mijn ventje zich zo slecht voelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten