woensdag 16 november 2011

15-11-2011

Dit is dag 4 dat hayden geen koorts meer heeft dus de antibiotica heeft uiteindelijk toch zijn werk gedaan alleen jammer dat er geen oorzaak is gevonden waarom hij die koorts had.
Meneertje was 06:00 al wakker normaal gesproken geef je hem een fles en dan slaapt hij weer verder maar vandaag mocht dat niet want hij moest nuchter blijven vanwege zijn beenmergpunctie en ruggenprik!
Gelukkig maakte hij zich nog niet druk om zijn fles en ging even spelen in zijn bed tot hij het zat werd toen moest mama hem vermaken.
Om 08:00 kwam de zuster even zijn check-ups doen bloeddruk meten (met pijn & moeite want meneertje zit niet graag stil als dat moet) en zijn temperatuur opmeten gelukkig nog steeds geen koorts maar gewoon zijn normale temperatuur van rond de 36.
Zijn vochtinfuus werd wel even hoger gezet zodat hij wel genoeg vocht binnen krijgt en we zouden rond 10:30 naar de o.k mogen,Hopelijk mogen we ook echt rond die tijd want meestal loopt het flink uit en zitten wij met een kind die over de rooie is vanwege honger en leg jij maar eens uit aan een kind van 11maanden dat hij niet mag drinken omdat hij nuchter moet blijven..
Rond 10:15 kwam papa aan en die heeft hayden nog even verschoont en zijn o.k pakje aan gedaan (mooie soepjurk) en toen kwam zuster lisette vertellen dat we richting o.k mochten dus hup alles in het bedje alle stekkers van de infuuspaal eraf en gaan door de gangen met de infuuspaal erachteraan (die niet meewerkt maar zijn eigen leven lijdt).
Aangekomen op de 3de verdieping en mama mag haar eigen omkleden in een mooie o.k outfit en van die mooie sokjes om dr slippers (heel charmant) de dokters kwamen hun eigen even voorstellen en toen mochten we naar binnen hayden vond het allemaal reuze intresant en bleef stil liggen in zijn bedje.
Ik mocht hem uit bedje tillen en op schoot nemen zodat hij daarop in slaap kon vallen de dokter kwam met het hart metertje aan voor om hayden zijn duim en hij stak gewoon zijn hand uit (mijn slimme vent) de dokter was helemaal verbaast toen kreeg hij zijn slaapmedicijnen toegedient en voor ik het wist tilden ze hem snel van mijn schoot en legde hem op de tafel hij was al onder zeil!
We mochten wachten in de wachtkamer waar de kindjes wachten tot ze de o.k in mogen het was drukjes na een haf uurtje werd er gezegt dat 1 van ons mee mocht naar de uitslaapkamer papa ging en ik ging naar hayden zijn kamer op 2zuid.
Even later kwam hayden klaar wakker op papa zijn arm de kamer binnen ik was helemaal verbaast want meestal als hij moe de o.k ingaat duurt het super lang voor hij echt wakker is maar dat was dus dit keer niet zo hij brulde toen hij in zijn bed gelegt werd hij wou een fles natuurlijk na zijn fles bleef hij noch steeds huilen dus nog maar een halve fles gegeven en toen viel hij in slaap!
Om 14:00 zouden ze zijn chemo aan gaan sluiten want daar beginnen we ook gelijk mee vandaag want we zijn al 2weken uitgelopen vanwege zijn koorts en lage waardes.
14:00 en hayden is nog steeds aan het slapen hij krijgt vincristine & daunorubicin om half 4 zijn die ingelopen en krijgt hij oncaspar (peg-asp) nadat de zusters weg lopen komt de dokter binnen om tekijke hoe het met hayden gaat,Hayden begint oorverdovent tehuilen dus wij denken hij heeft honger dus ik snel zijn flesje halen en papa wil de fles in zijn mond doen en zegt ""Schat is zijn bovenlip nou dik" dus ik kijk en zeg Nee joh en de dokter kijkt ook even maar wanneer hayden zijn hoofd omdraait zie ik het ook zijn boven&onderlip blijven dikker worden de dokter zei gelijk roep de zusters op en ja hoor een allergische reactie wat vaak voorkomt bij deze chemo!
 Ondetussen zwol alles steeds sneller op nu ook zijn ogen en hij begon te kokhalzen en ja hoor daar kwam een hele golf met spoed werd het infuus stop gezet en werd er anti medicijnen ingespoten en hayden werd steeds slaperiger we stonden met zijn 6en in dat kleine kamertje op mekaar over mekaar gebogen.
Gelukkig viel hayden in slaap en konden ze even zijn hartslag & bloeddruk meten en alles even goed nakijken.
Ik was zo blij dat de dokter toevallig in de kamer was en dat de zuster (marjan) zo snel optrad want het schijnt ook dat het je keel kan dicht knijpen en stel je voor dat hij nog lag teslapen en wij nix merkten pff het was even flink schrikken!
Nu krijgt hij oncaspar niet meer maar gelukkig komt het ook niet meer voor in dit protocol dus ze hoeven ook nix anders ervoor in de plaats tezoeken.
Het is nu wel alleen de vraag of we nog naar huis mogen vandaag we moeten het even aankijken voelt hayden zich na zijn dutje goed dan mogen we en anders is het nog even een nachtje ter observatie.
Om 6uur werd hayden wakker en voelde zich weer helemaal zichzelf hij had nog een beetje een gezwollen bovenlip maar gelukkig geen lola ferrari lippen meer, Hij at wat en toen mochten we toch naar huis we waren zo blij want een anderhalve week op dat kleine kamertje word je niet vrolijk en zeker niet als je in isolatie zit doordat zijn waardes laag zijn..
Dus hup alles in de koffer,alles netjes opgeruimd en hayden zijn infuus afgekoppelt zijn pac naald blijft zitten omdat we morgen weer voor een shotje ara-c en gaan met die banaan op naar HUIS !!

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie weer naar huis mochten.Ik hoop dat jullie lekker met elkaar aan het kroelen zijn en dat nog steeds alles goed gaat.Mijn gedachten zijn bij jullie,dikke kus Vanda & L'amar

    BeantwoordenVerwijderen